Danzig vor Niederlegung der Wälle Am Jacobsthor. (Verlag Clara Bernthal, 1905)
Widok wałów obronnych i fosy od północy. Widoczny most nad fosą i wjazd do miasta w miejscu rozebranej w 1883-1884 r. Bramy św. Jakuba.