Port-Gdynia - Przedsiębiorstwo Upowszechniania Prasy i Książki "Ruch". ([Warszawa] : Wyd. Ruch, 1950)
Przedstawia Dworzec Morski w Gdyni, po lewej przy nabrzeżu zacumowany MS Batory, ok. 1953 r.
Tyt. na awersie, data wg przedstawienia i wyd.
Tyt. w jęz. polskim, angielskim, francuskim i rosyjskim.