Medal. Stanisław Niewitecki (1904-1969). - Gorol, Edward (1930-2003) (Polskie Towarzystwo Archeologiczne i Numizmatyczne, 1980)
Medal. Awers: Popiersie trzy czwarte w prawo. W otoku: Stanisław Niewitecki.1904-1969. Numizmatyk Bydgoski. Rewers: Poziomo napis przez środek: W XXV-Lecie Sekcji Numizmatycznej PTAiN/IM. St. Niewiteckiego. Bydgoszcz. 1979 R. U góry po prawej: moneta 10 dukatów z 1660 r. z napisem: Sigismundus. III. D. G. Poloniae. Et. Sueciae. Rex. po prawej krzyż Polonia Restituta, u dołu po lewej: medal Pamięci Męczeństwa i Walki, po prawej książki z napisami na grzbietach: E. Hutten Czapski/K. Stronczyński/E. Raczyński/M. Gumowski. Sygnowany na awersie splecionym monogram EG.