Cykl odczytów o dziejach i kulturze Pomorza Gdańskiego / Muzeum Pomorskie w Gdańsku. ([wydawca nieznany], 1955)
Afisz informujący o cyklu spotkań, które zorganizowano w dniach 18.02-2.12.1955 r. w ramach obchodów 500-lecia powrotu Gdańska do Polski i 10-lecia Polski Ludowej.