Ex Libris Anita Koehler Leipzig B. Héroux. - Héroux, Bruno (1868-1944) (1901)
W półkolistym obramowaniu z kwiatów lilii, między którymi umieszczone są główki dziecięce, widok na kopułę katedry we Florencji, niżej napis: S. Maria Del Fiore. U dołu pomiędzy tablicą z herbem Florencji napis: Ex Libris, niżej w obramowaniu: Anita Koehler Leipzig. Sygn. aut. w obrębie kompoz.