Ex Libris Prof. Rudolf Von Larisch / J. Divéky. - Divéky, József (1887-1951) (1913)
Mężczyzna z otwartą książką na kolanach, siedzący na stosie książek, obok sowa.W głębi sylwetka bogini Ateny, napis: Ex Libris Prof. Rudolf Von Larisch. U góry w ramce napis w trzech rzędach: Divéky J. Brüssel 1913.