Ex Libris Dr. Gernot Blum : Verband Der Ärzte Deutschlands Hartmann Bund Landesverband Nordrhein / W. J. - Jakubowski, Wojciech (1929-2024) (1984)
Na tle drzewa - jabłoni i owoców, wijący się wąż i owalna plakietka z wężem Eskulapa z napisem w otoku: Verband Der Ärzte Deutschlands Hartmann Bund, poniżej Landesverband Nordrhein. U dołu napis: Ex Libris Dr. Gernot Blum. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.