[Spichlerze przy ul. Chmielnej 29-26] - Nowaliński, Karol (1935- ). ([Gdańsk : Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia spichlerze przy ul. Chmielnej od nr 29 do Mostu Zielonego. Ujęcie od strony Motławy, od prawej widoczne spichlerze "Włocławek" i należące do firmy Fischer & Nickel, obok widoczna kamienica przy ul. Stągiewnej 1oraz Budynek Miejskiej Kasy Oszczędnościowej, ok. 1920 r.
Tyt. nadany przez katalogującego na podst. przedstawienia. Data odb., aut. i miejsce wyd. wg inwentarza PAN BG.
Fot. Gd.
Keywords: Spichrze -- Polska -- Gdańsk -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- fotografie