Danzig: An der Speicherinsel - Cloß, Gustav Adolf (1864-1938). ([Niemcy : s.n., 1880)
Przedstawia widok na północny cypel Wyspy Spichrzów widziany z przeciwnego brzegu Nowej Motławy (ul. Szafarnia).
W lewym dolnym rogu kompozycji sygnatura artysty: "A. Closs X.F."; powyżej kompozycji: Danzig.; poniżej: "Danzig: An der Speicherinsel".
Miejsce wyd. i dat. na podst. działalności aut. i podanej literatury.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 19 w. -- widoki