Ex Bibliotheca Zygmunta Kobylińskiego / Szymon Kobyliński. - Kobyliński, Szymon (1927-2002) (1958)
Regał z książkami i kłos zboża, napis u góry: Ex Bibliotheca, u dołu: Zygmunta Kobylińskiego. Sygnatura artysty monogram SK w obrębie kompozycji.