Danzig - Langermarkt mit Rathaus - Kreisel, Paul (1891-1982). ([Gdańsk], 1920)
Przedstawia widok na Długi Targ w Gdańsku z Ratuszem Głównomiejskim w tle.
Miejsce powstania na podstawie działalności autora.
Daty powstania na podstawie działalności autora.
Pod kompozycją po lewej ołówkiem: Danzig. Langermarkt mit Rathaus.
Pod kompozycją po prawej podpis autora ołówkiem: Paul Kreisel.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 1900-1945.; Ratusz Głównego Miasta (Gdańsk, Polska) -- w sztuce; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce