Ex Libris Janusza Szymańskiego - Szuszkiewicz, Józef (1912-1982).; Szymański, Janusz Mikołaj (1938-1998). (1966)
Syrena z tarczą i mieczem, na tarczy napis: Ex Libris, u dołu na falach napis: Janusza Szymańskiego, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.