[Ulica Piwna w Gdańsku z Kościołem Mariackim]. ([Gdańsk], 1910)
Przedstawia fragment ulicy Piwnej w Gdańsku z wieżą Kościoła Mariackiego. Detale zabudowy i sztafaż wskazują na okres przed 1945 rokiem.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Autor nieznany, dzieło niesygnowane.
Miejsce powstania i data według tematu przedstawienia.