Świnice Warckie w świetle wizytacji z 1779 roku / Wojciech Frątczak. - Frątczak, Wojciech (1949- ).
1. Wizytacje i ich znaczenie. 2. Wizytacja z 1779 r. 3. Świnice - miejscowość i parafia. 4. Świątynie i miejsca święte. 5. Uposażenie parafii. 6. Zabudowania parafialne. 7. Służba Boża. 8. Dekrety reformacyjne.