[Afisz teatralny. Incipit:] Widowisko lalkowe dla dzieci Jaś Szpak / Państwowy Teatr Lalek w Gdańsku. ([wydawca nieznany], 1954)
Afisz teatralny informujący o przedstawieniu. Reżyseria: T. Bołgaty, inscenizacja: Henryk Ryl, scenografia: Zofia Gutkowska, muzyka: H. Leszczyński, kierownik literacki: Lech Bądkowski, kierownik muzyczny: Józef Grzesik.