Petrus Bentzmann Consul Primariae Civitatis Gedanensis Nat. M.DC.XVI. Den. At. M.DC.XCIII. - Heckenauer, Leonhard (165.-1704?).; Stech, Andreas (1635-1697). (Augsburg, 1693)
Przedstawia portret w popiersiu w obramieniu architektonicznym Peter Bentzmann.
W polu kompozycji, wokół portretu podpis: Petrus Bentzmann Consul Primariae Civitatis Gedanensis Nat. M.DC.XVI. Den. At. M.DC.XCIII.
U dołu w polu kompozycji sygnatury autora wzoru i autora oraz miejsce powstania: Andreas Stech pinx., Leonard Heckenauer sculp. Aug. Vind.
Czas powstania na podstawie biografii portretowanego i tytułu.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 17 w