Tożsamość kulturowo-etniczna mieszkańców gmin Krokowa i Władysławowo / Brunon Synak, Jarosław Załęcki. - Synak, Brunon (1943-2013) ([s.n.], 1993)
Raport z badań przeprowadzonych na zlecenie Fundacji Europejskie Spotkania - Kaszubskie Centrum Kultury Krokowa (Projekt F-2), sfinansowanych przez Fundację Współpracy Polsko-Niemieckiej.