[Przedproże z ulicy Mariackiej] - Schönborn, Bronisław Waldemar (1909-1971). ([Gdańsk], 1938)
Przedstawia przedproże na ul. Panieńskiej, obecnie Mariackiej w Gdańsku.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie treści kompozycji i opisu na odwrocie.
Miejsce powstania na podstawie działalności autora.
U dołu kompozycji ołówkiem sygnatura autora i data: Sch 1938.
Na odwrocie, ołówkiem: Rys. B.W. Schönborn Gdańsk. Ul. Panieńska.
Keywords: Rysunek -- Polska -- 1900-1945.; Ulica Mariacka (Gdańsk, Polska) -- w sztuce; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce