Die Frauengasse im Rauhreif - Bendrat, Arthur (1872-1914). ([Gdańsk], 1909)
Przedstawia fragment ulicy Mariackiej w Gdańsku, zimą.
Miejsce powstania na podstawie działalności autora i treści kompozycji.
W lewym dolnym rogu kompozycji imię inazwisko autora, data powstania, tytuł kompozycji.
W prawym dolnym rogu monogram artysty.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 1900-1945.; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- w sztuce; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce