Weickhmanni faciem venerandam pielor adumbrat Oposset Mentis pingere pietor opes! - Houbraken, Jacobus (1698-1782).; Klein, Daniel (1672-1744). (Amsterdam, 1730)
Przedstawia portret w półpostaci Johanna Weickhmanna.
U dołu w polu kompozycji tytuł-podpis: Weickhmanni faciem venerandam pielor adumbrat Oposset Mentis pingere pietor opes!
Pod kompozycką sygnatury autora wzori, autora i miejsce wydania: Dan. Klein pinxit., Jac. Houbraken sculpsit, Amst.
Keywords: Grafika -- Holandia -- 18 w