Dom Książki w Kielcach W. J. - Jakubowski, Wojciech (1929-2024) (1973)
Przedstawia wiele splecionych okręgów, na górze symbol Słońca, Ziemi i Księżyca. Pod wyobrażeniem napis: Nicolaus Copernicus 1473. 1973 Terrae Motor Solis Coelisque Stator, niżej: Dom Książki w Kielcach. Sygn. aut. w obrębie kompoz.