Dom Książki w Kielcach - Jakubowski, Wojciech (1929-2024).; Centrala Księgarstwa "Dom Książki" (Kielce). ([Malbork, 1973)
Przedstawia wiele splecionych okręgów, na górze symbol Słońca, Ziemi i Księżyca. Pod wyobrażeniem napis: Nicolaus Copernicus 1473. 1973 Terrae Motor Solis Coelisque Stator, niżej: Dom Książki w Kielcach. Sygn. aut. w obrębie kompoz.
Miejsce wyd. i data wg bibliogr.
50 exlibrisów rytował w miedzi Wojciech Jakubowski, Malbork 1974
Sentencja w jęz. łac.