Ex Libris Domańskiej Barbary Jerzy Napieracz. - Napieracz, Jerzy (1929-2018) (1970)
Przedstawia w ramce podobiznę starca patrzącego na klepsydrę. Po lewej napis: Ex Libris, niżej kopia wg Rembrandta i wzdłuż lewej krawędzi napis: drzew. Pod kompozycją napis: Domańskiej Barbary.