[Gdańsk Główny] / fotograf Janusz Uklejewski. - Uklejewski, Janusz (1925-2011) (1960)
Przedstawia widok ogólny na Gdańsk Główny, widok z góry od strony wschodniej zza Motławy. Widoczny Długi Targ, Ratusz Głównego Miasta oraz kościół Mariacki, około 1970 roku.