Mistyka : zagrożenie czy rozwój życia duchowego? / Paweł Placyd Ogórek OCD. - Ogórek, Paweł Placyd (1938- ).
1. Fałszywe pojmowanie mistyki. 2. Mistyka jako rzeczywistość specyficznie chrześcijańska. 3. Powszechność czy elitarność mistyki? 4. Podstawowe kryteria autentycznej mistyki. 5. Mistyka oblubieńcza a mistyka powołania.