Gdańsk. Strzelnica św. Jerzego - (siedziba SARP-u) - Uklejewski, Janusz (1925-2011).; Przedsiębiorstwo Upowszechniania Prasy i Książki "Ruch".; Wydawnictwo Polskiego Towarzystwa Księgarni Kolejowych "Ruch". ([Warszawa] : Wyd. Ruch, 1960)
Przedstawia Dwór Bractwa św. Jerzego w Gdańsku, ok. 1960 r.
Miejsce wyd. wg korespondencji na awersie.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1945-.; Gdańsk (Polska) -- 1945- -- karty pocztowe