Ex Libris M. Margus [Richard Kaljo]. - Kaljo, Richard (1914-1978) (1947)
Przedstawia mężczyznę stojącego pod sosną, na gałęzi której siedzi wiewiórka, u dołu na wstędze napis: Ex Libris M. Margus, przy napisie kica zając.