Aus Danzigs Vergangenheit [Eduard Flottwell]. - Flottwell, Eduard (1811-1862) (Verlag: Clara Bernthal, 1899)
Widok ogólny Gdańska od północnego zchodu. Widoczne fortyfikacje miejskie, Brama Wyżynna, Wieża Więzienna, fragm. Kościoła św. Trójcy.