Aus Danzigs Vergangenheit - Flottwell, Eduard (1811-1862).; Herfart, Barnhard; Clara Bernthal (Gdańsk). (Danzig : Verlag: Clara Bernthal, 1899)
Widok ogólny Gdańska od północnego zchodu. Widoczne fortyfikacje miejskie, Brama Wyżynna, Wieża Więzienna, fragm. Kościoła św. Trójcy.
Aut. wg oryginału (sygn. BG PAN. AL IV/18/13). Na k. poczt. Photogr. B. Herfart.
Fot. Gd. nie not.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 19 w. -- widoki; Gdańsk (Polska) -- 19 w. -- karty pocztowe