Serenissimus & Celsissimus Princeps ac Dominus Dn. Friedericus [...] Delmenhorst. - Falck, Jeremiasz (ok. 1610-1677) (1649)
Przedstawia Fryderyka III, portret postaci ujętej w 3/4 do kolan, 3/4 w prawo, głowa na wprost, w lewej ręce kapelusz, prawa oparta na lasce. Portret w owalu oparty o cokół z tytułem. Poniżej czterowiersz łaciński, podpisany: A.O i umieszczony na rozwiniętym materiale, trzymanym z obu stron przez nagie oseski.