Serenissimus & Celsissimus Princeps ac Dominus Dn. Friedericus [...] Delmenhorst. - Falck, Jeremiasz (ok. 1610-1677) ([Polska], 1649)
Przedstawia Fryderyka III, portret postaci ujętej w 3/4 do kolan, 3/4 w prawo, głowa na wprost, w lewej ręce kapelusz, prawa oparta na lasce. Portret w owalu oparty o cokół z tytułem. Poniżej czterowiersz łaciński, podpisany: A.O i umieszczony na rozwiniętym materiale, trzymanym z obu stron przez nagie oseski.
Daty i miejsce wydania na podstawie działalności autora.
Pod portretem w owalnej profilowanej ramie cokół z tytułem. Obok: J.Falck f.
Poniżej czterowiersz łaciński, podpisany: A.O.
Keywords: Fryderyk -- III -- (książę Szlezwik-Holsztyn-Gottorp ; -- 1597-1659); Portrety; Grafika polska; Miedzioryt