Gdańsk-Wrzeszcz : budowa pomnika - Uklejewski, Janusz (1925-2011) (Gdynia, 1960)
Przedstawia budowę pomnika na Westerplatte,1960 rok.
Tytuł ręką autora na rewersie.
Data na rewersie.
Autor według pieczątki na rewersie.
Keywords: 1945-1989; 1901-2000; Fotografie; Pomnik Obrońców Wybrzeża (Gdańsk); Gdańsk (woj. pomorskie); Westerplatte (Gdańsk ; część miasta)