[Afisz. Incipit] Obwieszczenie Rejonowego Komendanta Uzupełnień Gdańsk-Powiat o częściowej rejestracji rezerw osobowych na terenie powiatu gdańskiego. ([wydawca nieznany], 1949)
Afisz informujący o obowiązku rejestracji mężczyzn urodzonych w latach 1919-1926 oraz kobiet posiadających stopień oficerski, kobiet-lekarzy i kobiet magistrów farmacji.