[Afisz. Incipit] Obwieszczenie Rejonowego Komendanta Uzupełnień Gdańsk-Powiat o częściowej rejestracji rezerw osobowych na terenie powiatu gdańskiego. (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1949)
Afisz informujący o obowiązku rejestracji mężczyzn urodzonych w latach 1919-1926 oraz kobiet posiadających stopień oficerski, kobiet-lekarzy i kobiet magistrów farmacji.
Pod tekstem: Rejonowy Komendant Uzupełnień (-) T. Szalewski Kapitan. Gdańsk, dnia 1 marca 1949 r.
Dostępny również w formie elektronicznej.
Keywords: Służba wojskowa obowiązkowa -- Polska -- 1945-1970 -- źródła; Pobór i rekrutacja -- Polska -- 1945-1970 -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.