Ex . Libris . Familiae . Poraj . Egiersdorff . Nobiles . Poloniae . [Árpád Nagy]. - Nagy, Árpád Daniel (1922-1985) (1957)
Przedstawia na tle obfitych labrów owalną tarczę herbową z herbem Poraj, w otoku napis: Ex . Libris . Familiae . Poraj . Egiersdorff . Nobiles . Poloniae. W obrębie kompoz. nr dzieła: 363.