Ex . Libris . Familiae . Poraj . Egiersdorff . Nobiles . Poloniae . - Nagy, Árpád Daniel (1922-1985).; Egiersdorff, Włodzimierz (1901-1977). ([S. l., 1957)
Przedstawia na tle obfitych labrów owalną tarczę herbową z herbem Poraj, w otoku napis: Ex . Libris . Familiae . Poraj . Egiersdorff . Nobiles . Poloniae. W obrębie kompoz. nr dzieła: 363.
Nazwisko aut. ołówkiem na odwrocie, data wg działalności aut.
Keywords: Ekslibrisy herbowe; Ekslibrisy -- Węgry -- 20 w