Korczakowskie dziedzictwo : współczesna koncepcja obywatelstwa dzieci / Ewa Jarosz. - Jarosz, Ewa
Zakres i treść: jak pojawiła się idea obywatelskości dzieci, korczakowskie dziecko - "dziecko obywatel"?, obywatelstwo dzieci - odsłona współczesna, koncepcja obywatelstwa dzieci dzisiaj - istota i sens w uczestnictwie dzieci, po co upowszechniać uczestnictwo społeczne dzieci.