Medal. 50 lat Gdańskiego Towarzystwa Naukowego 1922-1972. - Tołkin, Wiktor (1922-2013).; Mennica Państwowa (Warszawa). ([Warszawa] : [Mennica Państwowa], 1972)
Medal. Awers: Kartusz z herbem Gdańska, niżej 1922-1972 / 50 Lat, w otoku napis: Gdańskie•Towarzystwo•Naukowe. Rewers: Łódź z żaglem, na pokładzie G-TN, niżej fala w której godło herbu Gdańska i daty: MCMXXII/MCMLXXII, w otoku napis: Societas•Scientiarvm•Gedanensis.
Keywords: 1901-2000; 1945-1989; Medale; Polska; Obiekty trójwymiarowe