Rozporządzenie porządkowe - Gdańsk (Polska). Zarząd Miasta (Gdansk : Prezydent Miasta Gdanska, 1946)
Afisz informujący o zakazie sprzedaży alkoholu na terenie miasta Gdańska w dniach od 29 do 30 czerwca 1946 roku celem utrzymania porządku i spokoju podczas referendum.
Tylko w tytule znajdują się polskie znaki diakrytyczne.
Pod tekstem: Prezydent Miasta (-) Boleslaw Nowicki. Gdansk, dnia 28 czerwca 1946 r.
Dostępny również w formie elektronicznej.
Keywords: Referendum -- Polska -- 1946 -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- źródła