Howard Fast - 30 srebrników / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1952)
Program teatralny premiery 9.04.1952 r. Reżyser: Tadeusz Muskat, scenograf: Roman Bubiec, kierownik literacki: Stanisława Fleszarowa.