Boek Over Beeldende Kunst Jan Rhebergen / [Jan Battermann]. - Battermann, Johannes (1909-1999) (1958)
Przedstawia różne przenikające się elementy: postacie ludzkie, ptaszki, kot, kolumna i obraz w ramie. Napis u góry: Boek Over Beeldende Kunst, u dołu: Jan Rhebergen. Sygn. aut. i nr dzieła 100 w obrębie kompoz.