Mikołaj Kopernik - Snarski, Paweł (1941-1986). ([Gdańsk], 1972)
Przedstawia portret w popiersiu Mikołaja Kopernika w otoczeniu sylwety katedry we Fromborku i symbolicznych planet.
Pod kompozycją ołówkiem tytuł, numer odbitki 1/100, sygnatura autora i data. Miejsce powstania według działalności autora.
W polu kompozycji na banderoli napis: Mikołaj Kopernik.