Ex Libris Et Musicis Stanisława Rolicza / St. Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) (1957)
Przedstawia profilowy portret Fryderyka Chopina na tle krajobrazu, u dołu napis: Ex Libris Et Musicis Stanisława Rolicza. Sygnatura artysty i nr dzieła: SR No 7, w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.