Johannes Chemnitzius. ([Niemcy], 1650)
Przedstawia portret w półpostaci, w ujęciu 3/4, teologa i pastora Johanna Chemnitza.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
U dołu, w polu kompozycji, poniżej portretu inskrypcja z tytułem.
Miejsce i czas powstania według stylistyki i biografii portretowanego.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 17 w