[Prymas Wyszyński z wizytą w Gdańsku z okazji obchodów 1000-lecia Chrztu Polski] / [fotografował Janusz Uklejewski]. - Uklejewski, Janusz (1925-2011) (1966)
Przedstawia kardynała Stefana Wyszyńskiego oraz biskupa gdańskiego Lecha Kaczmarka na balkonie Kaplicy Królewskiej w Gdańsku przed tłumem wiernych zgromadzonych przy Bazylice Mariackiej, 29.05.1966 rok.