[Prymas Wyszyński z wizytą w Gdańsku z okazji obchodów 1000-lecia Chrztu Polski] - Uklejewski, Janusz (1925-2011). ([Gdynia], 1966)
Przedstawia kardynała Stefana Wyszyńskiego oraz biskupa gdańskiego Lecha Kaczmarka na balkonie Kaplicy Królewskiej w Gdańsku przed tłumem wiernych zgromadzonych przy Bazylice Mariackiej, 29.05.1966 rok.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie przedstawienia. Autor według inwentarza zbiorów PAN BG.
Miejsce wydania według autora. Data według przedstawienia.
Keywords: Stefan Wyszyński -- (błogosławiony ; -- 1901-1981) -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1945- -- fotografie