[Afisz. Incipit] Wieś czeka na twoją pomoc w zbiorze okopowych ... ([wydawca nieznany], 1955)
Sztrajfa zachęcająca do zgłaszania się do pracy w państwowych gospodarstwach rolnych województwa gdańskiego.