[Ansicht der Häuserfront an Bastion Kaninchen Zwischen der Hirsch- und Straußgasse Aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia widok z Bastionu Królik na kamienice przy dzisiejszej ul. Reduta Dzik, pomiedzy ul. Sempołowskiej (Hirschgasse) i Chłodną (Straussgasse), 08. 03. 1921 r.