[Ansicht der Häuserfront an Bastion Kaninchen Zwischen der Hirsch- und Straußgasse - Nowaliński, Karol (1935- ). (Gdańsk : Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia widok z Bastionu Królik na kamienice przy dzisiejszej ul. Reduta Dzik, pomiedzy ul. Sempołowskiej (Hirschgasse) i Chłodną (Straussgasse), 08. 03. 1921 r.
Aut. odbitki i data wg inwentarza PAN BG, tyt. wg opisu na negatywie, tam też dalsza część opisu: Stand Oben auf dem Damm in Verlängerung der Straußgasse.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- fotografie