Ex Libris St. Jakubowski J. D. - Dobrovolský, Jaroslav (1895-1942) (1933)
Przedstawia porośnięte roślinnością skaliste wybrzeże morskie. U dołu napis: Ex Libris St. Jakubowski. Sygn. aut. w obrębie kompoz.